untitledThe Curious Case Of Benjamin Button: Uzun süredir beklenen, Brad Pitt’in tersine yaşlanan Benjamin Button adında bir adamı canlandırdığı bu film; “Seven” ve “Fight Club” filmlerinde de birlikte çalışan yönetmen David Fincher ve Brad Pitt’i tekrar bir araya getiriyor. Senaryosunu Forrest Gump, Ali, Münih, Köstebek gibi filmlerin oscarlı senaryosu Eric Roth’un yazdığı bu senenin en çok beklenen filmlerinden biri olan “The Curious Case Of Benjamin Button”nun, diğer önemli kozu da; son dönemin en iyi kadın oyuncularından biri sayılan, “Babel” filminden Pitt’in rol arkadaşı, oscar ödüllü Cate Blanchett. (Gösterim Tarihi: 6 Ocak 2009)

vicky_cristina_barcelonaVicky Cristina Barcelona: Woody Allen’ın senaryosunu yazıp yönettiği son filmi olan “Vicky Cristina Barcelona”, geçtiğimiz aylarda Film Ekimi’nde yer alıp, bu ay vizyona girecek ilk film. İspanya tatilleri sırasında bir ressama aşık olan iki kadın ve adamın eski eşi arasında geçenlerin anlatıldığı bu romantik komedinin oyuncu kadrosu da inanılmaz. Geçtiğim sene “No Country For Old Men” ile ilk oscar heykelciğini kazanan Javier Bardem’e son dönemin en seksi yıldızlarından ikisi sayılan Scarlett Johansson ve Penelope Cruz eşlik ediyor. (Gösterim Tarihi: 9 Ocak 2009)

the-unborn1The Unborn: Bu ayın korku filmi senaryosunu yazdığı Blade üçlemesi ve son dönemde büyük sükse toplayan Christopher Nolan’ın “Batman Begins” ve “The Dark Knight” ile haklı bir üne sahip olan David S. Goyer’in yazıp yönettiği; “The Unborn”. Bir kadının başına musallat olan bir hayaletle verdiği mücadeleyi anlatan Goyer’in, bu kadar klişe bir konudan nasıl bir film kotaracağını ben de merak ediyorum. Filmin oyuncu kadrosunda ise; geçen sezon vizyona giren canavar filmi “Cloverfield” ile tanıdığımız Odette Yustman, “The O.C.”deki Kevin Volchok rolüyle tanıyabileceğiniz Cam Gigandet ve bu kadar genç bir kadronun içinde benim son dönemde farklı rollerde daha çok görmek istediğim Gary Oldman başlıca rollerde yer alıyor. (Gösterim Tarihi: 9 Ocak 2009)

twilight-movie-posterTwilight: Son dönemde epey ilgi toplayan filmlerden biri olan “Twilight” ise; Stephenie Meyer’in romanından sinemaya uyarlanan modern bir vampir hikayesi. Catherine Hardwicke’nin yönettiği, bir vampire aşık olan genç bir kızın hayatındaki her şeyi riske atmasının anlatıldığı bu duygusal fantastik maceranın kahramanları ise; ilk defa “Panic Room” ile dikkatleri çeken, son dönemde “Jumper” ve “Into The Wild”da izlediğimiz Kristen Stewart ve Harry Potter serisinin dördüncüsü olan “The Goblet Of Fire”daki Cedric Diggory rolüyle çıkışını yapan Robert Pattinson. Merak edenler için şimdiden söyleyelim, Meyer’in yarattığı bu fantastik serinin ikinci kitabı olan “New Moon” da ön hazırlık aşamasında ve kasım 2009’da gösterime girmesi bekleniyor. (Gösterim Tarihi: 20 Ocak 2009)

2009’a  girer girmez, daha ilk aydan bu kadar çok, bir o kadar da adından bahetmeye değecek filmin gösterime girmesi beni şaşırttı ve aynı zamanda zor durumda bıraktı. Hem hangi birine gideyim, gitti gene paralar açısından, hem de hangi birini yazayım bu ay durumu yüzünden, ben de bir kısmından şimdi bahsediyor, 23 Ocak’tan itibaren gösterime girecek filmleri bir kaç gün sonraya saklıyorum, kusuruma bakmayın. Diğer yazımda bahsedeceğim filmlerden, yine de kısaca isim olarak bahsedecek olursak; Brendan Fraser’ın oynadığı fantastik macera filmi “Inkheart”, yeni Jim Carrey komedisi “Yes Man”, bu ayın Film Ekimi’nde ilk kez gösterimi yapılan ikinci filmi “Blindness”, yönetmen Bryan Singer’ı Tom Cruise ile buluşturan ikinci dünya savaşı filmi “Valkyrie” ve Colin Farrell, Edward Norton’lı polisiye drama “Pride And Glory”.

yorum
  1. dilara zazoğlu dedi ki:

    BENCE BU SERİYİ 2010,DA YAPSALARDI BENCE

Yorum bırakın